РОСІЙСЬКІ ДЕРЖАВНІ ОБОРОННІ ПІДПРИЄМСТВА ВИКУПОВУЮТЬ НАЗАД ПРОДАНІ КОМПЛЕКТУЮЧІ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Російські державні оборонні підприємства викуповують назад продані раніше Індії та М’янмі комплектуючі для військової техніки та ракетного озброєння.

Про це 5 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на японське видання Nikkei та митну документацію.

Журналісти Nikkei проаналізували дані митного оформлення поставок до Росії, надані американським фахівцем з досліджень ImportGenius, Exim Trade Data з Індії та іншими джерелами, вивчивши записи про російський імпорт запчастин для озброєнь, таких як танки та ракети.

Видання виявило записи про викуп Росією запчастин для танків і ракет, які експортувалися до М’янми та Індії. Найвірогідніше, що Росія реімпортує компоненти власного виробництва для відновлення військової техніки, яку потім відправлять на війну проти України.

Так, у серпні і листопаді 2022 року російське Конструкторське бюро машинобудування, яке виробляє ракети, закупило у міністерства оборони Індії шість компонентів до систем наведення ракет класу «земля-повітря» на суму 150 тисяч доларів.

Усі деталі були виготовлені цим же бюро, яке експортувало той самий тип деталей до Індії в лютому 2013 року.

Росія могла повторно імпортувати запчастини для ремонту, проте станом на кінець березня цього року не було жодних записів про відправлення предметів назад до Індії.

Поделиться публикацией