РФ НАМАГАТИМЕТЬСЯ ПРИСТОСУВАТИСЯ ДО МОЖЛИВОСТЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ ППО – ISW

Російські військові намагатимуться пристосуватися до можливостей української системи ППО, щоб навчитися її обходити та завдавати максимальних руйнувань та жертв.

Про це 3 січня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на ISW.

У звіті зазначається, що під час обстрілів 1-2 січня українські військові збили більше безпілотників Shahed, порівняно з масштабною атакою 29 грудня, а також багато ракет типу «Кинджал».

Аналітики ISW припускають, що сили ППО, ймовірно, адаптувалися до ударного комплексу, який російські війська застосували 29 грудня. Це стало можливим після місяців експериментів РФ та випробувань української протиповітряної оборони із застосуванням різних систем озброєнь, маршрутів завдання ударів та тактик послаблення протиповітряної оборони.

В ISW зазначають, що російські удари по Україні є частиною тактичного та технологічного змагання між наступом та обороною, в якому обидві сторони постійно експериментують та пристосовуються одна до одної, особливо що стосується дальніх ударів та протиповітряної оборони.

«Допомога Заходу Україні залишається критично важливою, адже російські війська, ймовірно, продовжуватимуть експериментувати та впроваджувати нові способи обходу української протиповітряної оборони», — зазначають у ISW.

У ISW погодилися з інформацією аналітиків, оприлюдненою в британському виданні Telegraph. За їхніми словами, Україні, ймовірно, доведеться нормувати свої ракети ППО в умовах скорочення допомоги Заходу. Також доведеться посилювати захист найважливіших цілей, шляхом передислокації систем ППО з більш вразливих прифронтових районів.

 

Поделиться публикацией