РОСІЙСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ЗАФАРБОВУЮТЬ НА СВОЇХ КОРАБЛЯХ НАЗВИ ТА БОРТОВІ НОМЕРИ, ЩО МОЖЕ ОЗНАЧАТИ ПІДГОТОВКУ РФ ДО ПРОВОКАЦІЙ

Російські військові зафарбовують на своїх кораблях назви та бортові номери, що може означати підготовку РФ до майбутніх провокацій щодо цивільних суден із подальшим звинуваченням у них українських військових кораблів.

Про це 21 березня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на повідомлення Держприкордонслужби.

«Зараз військові країни-агресора зафарбовують на своїх кораблях назви та бортові номери. Усвідомлюючи брудні методи ведення війни рашистами, в цій акції вбачається підготовка до майбутніх провокацій щодо цивільних суден із подальшим звинувачуванням у них українських військових кораблів», — ідеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що військовий флот Росії продовжує плекати найгірші традиції піратства.

«Від початку широкомасштабного вторгнення в Україну орки неодноразово відзначилися підлістю в Чорному морі. Під приводом фейкової контртерористичної операції заблокували роботу українських портів. Обстріляли чотири цивільних судна. З одного з підбитих танкерів влаштували екологічну бомбу. Захоплюють і утримують у полоні цивільні вантажні судна.

Перешкоджають рятувальним операціям: захопили одне пошуково-рятувальне судно й неодноразово погрожували застосуванням зброї рятувальним катерам, які йшли на допомогу екіпажам підбитих суден», — розповіли в Держприкордонслужбі.

Також у відомстві звертають увагу на те, що незабаром російські судна не зможуть залишати порти через відмову компанії «Регістр Ллойда Вояж Рус» продавати та оновлювати в РФ електронні навігаційні карти C-MAP, які використовує більшість російських суден. Крім того, країни ЄС та Велика Британія розглядають можливість заборони входження російських кораблів у свої порти. Шведські порти вже оголосили бойкот усім російським суднам і вантажам.

«Дунайська комісія позбавила РФ повноважень і вимагає компенсації за зрив судноплавства. Туреччина використовує повноваження відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, які дозволяють закривати протоки Босфор і Дарданелли для іноземних військових кораблів у воєнний час та в разі загрози», — наголошується в повідомленні.

 

Поделиться публикацией