РОСІЙСЬКІ ВЕРБУВАЛЬНИКИ НАБИРАЮТЬ НАЙМАНЦІВ ДЛЯ «ВІДРЯДЖЕННЯ НА ДОНБАС» — «МЕДУЗА»

У Росії групи вербувальників збирають найманців для так званого «бойового відрядження на Донбас». У цьому конкретних завдань перед бійцями не ставиться. Про це повідомило російське видання «Медуза» з посиланням на власні джерела.

Згідно з виданням, колишній військовослужбовець, який брав участь у кампаніях ПВК «Вагнера», повідомив журналістам, що вербувальник почав вести з ним переговори щодо поїздки на Донбас восени 2021 року. За словами бійця, згідно з умовами цього «відрядження», він мав відправитися до навчального центру у хуторі Веселий під Ростовом-на-Дону.

«Я конкретне питання (вербувальнику) поставив: мене турбує трішки розташування твого навчального центру; який напрямок? Він каже: ну, туди (в Україну). Я йому: ні, все. На цьому закінчуємо. Я туди не піду», — процитувало видання співрозмовника.

 

Водночас, джерело вказало, що такого великого набору на «український напрям» не було вже довгий час. За інформацією журналістів, з кінця листопада пропозицію про «відрядження» отримали не лише найманці, а й мешканці непідконтрольних українському уряду Донецької та Луганської областей з бойовим досвідом.

 

Один із вербувальників розповів виданню, що пошук найманців розпочався ще три місяці тому. У публікації також стверджується, що у двох із десяти вербувальників найманці визнали «представників Міноборони» РФ. Інші, за їхніми словами, є ветеранами різних ПВК та інших бойових груп, представниками «Союзу добровольців Донбасу» (СДД) та особами, які пропонують укласти контракт на «відрядження» нібито з Міноборони РФ, проте не мають відповідних повноважень.

 

Крім цього, видання з посиланням на джерела стверджує, що вербувальники в Москві мають намір зібрати приблизно 120 росіян «з бойовим досвідом», які готові вирушити до окупованого Донецька на три місяці. Умови такого «відрядження» співрозмовники журналістів назвали «шахрайськими» — кандидатам не пропонують жодної передоплати, а спорядження для виконання завдань їм пропонується «шукати на місці».

Поделиться публикацией