РОСІЙСЬКЕ НВП «РАДАР ММС» РОЗРОБИЛО ТЕХНОЛОГІЮ СТВОРЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНОГО «КОНВЕЄРА» З БЕЗПІЛОТНИКІВ

Науково-виробниче підприємство «Радар ммс» розробило технологію створення автоматизованого «конвеєра» з безпілотників.

Про це повідомив в інтерв’ю ТАСС виконавчий директор компанії Іван Анцев.

«На форумі» Армія-2021 «ми разом з нашими партнерами продемонстрували ідеологію дронопортов і застосування безпілотників в комплексній системі, де вже не потрібно оператор. В безпілотне повітряне судно (БВС) завантажується польотне завдання і завдання, які воно далі виконує повністю в автономному режимі , наприклад, доставляючи вантажі по точках або ведучи цілодобовий моніторинг території «, — сказав він.

І. Анцев пояснив, що автономність досягається за рахунок можливості безпілотника самостійно злітати, приземлятися, заряджатися і рухатися далі по маршруту. «У групі БВС можуть змінювати один одного. Наприклад, поки одне заряджається, інше — робить обліт. І такий» конвеєр «працює в повністю автоматичному режимі», — сказав він.

Виконавчий директор підприємства підкреслив, що в даному випадку на борту безпілотника необхідний штучний інтелект. «У разі виявлення безпілотником загрози безпеки польоту на маршруті він самостійно оцінює загрозу: дальність, швидкість і вірогідність зіткнення. При цьому він враховує всі можливі заборонені зони з висотної і широтной програмі. БВС самостійно приймає рішення про коригування маршруту, паралельно проводячи фото- і відеофіксацію небезпечного об’єкта, а потім передає отримані матеріали в наземний центр управління для врахування в подальшій роботі «, — сказав він.

Поделиться публикацией