РОСІЙСЬКА РАКЕТА «БУРЕВЕСТНИК» ТУРБУЄ РОЗВІДКУ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Шеф військової розвідки Великобританії Джим Хокенхалл розповів, які новинки російського озброєння турбують його найбільше.

Російська ракета «Буревестник» викликає побоювання у Великобританії та її союзників, повідомив шеф військової розвідки країни, генерал-лейтенант Джим Хокенхалл:

«Москва випробовує дозвукову систему крилатих ракет з ядерною установкою, яка має глобальне охоплення і дозволить наносити удари з несподіваних напрямків», — процитував The Telegraph Хокенхалла.

За його словами, ядерний двигун дозволяє зброї необмежений час нести чергування в атмосфері і нанести удар в будь-який момент.

Крім того, за словами генерал-лейтенанта, Росія вкладає великі кошти в будівництво підводних човнів і глибоководних бойових засобів, таких як «керований без екіпажу підводний апарат, здатний доставляти ядерний боєзаряд до берегових цілей, і навіть наносити удари по авіаносним групам у морі».

«У сукупності ці кошти дозволяють російським піддавати цивільну та військову інфраструктуру Британії та її союзників загрозі прямого нападу із застосуванням як звичайних, так і ядерних боєзарядів. Це обмежує наші варіанти дій і підвищує ставки під час криз», — зазначив Хокенхалл.

Незважаючи на те, що Росія зараз не володіє великою кількістю зброї, як у роки Холодної війни, країна робить акцент на якість продукції. На думку військового, існуючі російські крилаті ракети, глибоководні субмарини — приклад того, як невелика кількість сучасних бойових засобів здатне обмежити можливості Заходу.

«Вони пильно спостерігають за Заходом, щоб зрозуміти, як найкращим чином використовувати свої капіталовкладення, щоб в разі наших активних дій створити нам максимум проблем», — уклав генерал-лейтенант.

Примітно, що «Буревестник» викликав занепокоєння у американських партнерів Великобританії. Так, спецпредставник президента США з питань контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі наполегливо порекомендував Росії відмовитися від розробки ракети.

Поделиться публикацией