РОЗРАХУНКИ УКРАЇНСЬКИХ ЗРК «БУК» ВІДПРАЦЮВАЛИ ВІДБИТТЯ АТАКИ З ОКУПОВАНОГО КРИМУ

Розрахунки українських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) «Бук» відпрацювали відбиття атаки з окупованого Криму.

Про це 21 липня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

До нещодавніх навчань Командування об’єднаними силами залучило підрозділи, що виконують завдання на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Підрозділ зенітних ракетних комплексів здійснив багатокілометровий тривалий марш на техніці до позиційного району.

– Вже на місці військовослужбовці виконали розгортання комплексів на необладнаних позиціях. Зокрема, розрахунки відпрацювали пошук, виявлення, захоплення та супроводження повітряних цілей, – розказав деталі командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У рамках проведення тактичних навчань особовий склад зенітних ракетних комплексів виконав умовні пуски по повітряним цілям.

Мета таких навчань – прикриття важливих об’єктів цивільної й військової інфраструктури від авіаудару.

На початку липня тут же розрахунки зенітних ракетних комплексів «Оса-АКМ» відпрацювали відбиття атаки на колону «Смерчів» (300 мм реактивна система залпового вогню БМ-30 «Смерч»).

За легендою навчань колонна підрозділу реактивних систем залпового вогню «Смерч» здійснила марш задля зміни вогневих позицій, в ході висування була атакована авіацією умовного противника.

Особовий склад також відпрацював ряд ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню як групових, так і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.

В ході комплексного тренування відпрацьовувались питання заняття і маскування позицій, організації системи зв’язку і управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо.

За такою легендою українські воїни тренуються регулярно, для прикладу у березні такий же комплекс підрозділів відпрацьовував протидію проведення повітряної розвідки безпілотною авіацією умовного противника.

Поделиться публикацией