РОЗПОЧАТО РОЗРОБКУ СТРАТЕГІЇ КІБЕРБЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України розпочали розробку Стратегії кібербезпеки України. Стратегія повинна посилити кіберзахист країни.

 

Про це 24 вересня ц.р. повідомив  портал Арміяinform, посилаючись напрес-службу РНБО.

 

«Стратегія визначатиме пріоритети національних інтересів України у сфері кібербезпеки, а також основні підходи та напрями до формування питань кіберзахисту, – зазначив Олексій Данілов. – Упевнений, це суттєво посилить оборону складову кіберпростору країни».

 

За словами секретаря РНБО, Стратегія буде розроблятися з урахуванням міжнародного досвіду. До її розробки також залучатимуться фахівці приватного сектору та громадськості, які спеціалізуються на питаннях кібербезпеки.

 

Як повідомляла АрміяInform, Президент України Володимир Зеленський Указом № 392 увів у дію рішення РНБО України від 14 вересня 2020 року «Про Стратегію національної безпеки України».

 

Відповідно до п. 2 ст. 31 Закону України «Про національну безпеку України» організація підготовки Стратегії кібербезпеки України здійснюється за дорученням Президента України Національним координаційним центром кібербезпеки після затвердження Стратегії національної безпеки України.

Поделиться публикацией