РОЗПОЧАТО ВИГОТОВЛЕННЯ ЗРАЗКА З НОВОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ ОСНОВНОГО БОЙОВОГО ТАНКУ Т-64

У Харкові розпочали виготовлення зразка з нової модернізації основного бойового танку української армії – Т-64.

Про це 22 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал із посиланням на сюжет Донбас.Реалії.

Цей етап робіт розпочався 1 грудня 2020 року на Державному підприємстві «Харківське конструкторське бюро з машинобудування».

На підприємстві вже підготували корпус який будуть доопрацьовувати за програмою модернізації Т-64 під шифром «Краб».

«Він (корпус – ред.) буде розрізатися, готуватися під доопрацювання. Після доопрацювання в цей корпус буде встановлюватися нова, більш потужна силова установка, двигун потужністю 1000 кінських сил, та інші системи і вузли. Буде проводитися модернізація для підвищення вогневої потужності. Ці роботи будуть щодо башти проводитися. Там будуть встановлені нові приціли денного і нічного бачення як у навідника, так і у командира», – розповідає генеральний конструктор підприємства Володимир Жадан.

Як раніше розповідав заступник міністра оборони Олександр Миронюк завершити цей етап робіт по модернізації танку мають наприкінці 2021 початку 2022 року, після чого він буде переданий до Збройних Сил України на випробування для підтвердження досягнення вимог поставлених Міністерством оборони України.

Візуально модернізований по темі «Краб» основний бойовий танк Т-64 майже не буде різнитися від радянського зразка. Зараз наймасовішим танком Збройних Сил України залишається танк Т-64 розроблений у Радянському Союзі, вже після відновлення Незалежності в Україні взялись за його модернізацію, найбільш відома – Т-64 «Булат».

На оновленому танку також замінили силову установку, покращили захист і встановили нові приціли. Проте досвід бойових дій з відсічі російської агресії на Донбасі показав, що питома потужність танку не достатня, а нові блоки динамічного захисту важко обслуговувати у польових умовах.

Саме тому українські конструктори повернулись до танку Т-64БВ, де у 2017 році замінили приціли на нові тепловізійні, радіостанції, які тепер можуть працювати на дальність у 70 км, а також встановили прилади навігації.

У Харкові розпочали виготовлення зразка нової модернізації Т-64. Відновлені та модернізовані Т-64 від ЛБТЗ. Фото: Укроборонпром

Така модернізація танку Т-64БВ дозволила вивести на новий рівень оперативно-тактичне управління підрозділом під час бою за значно розширити можливість роботи екіпажу, який тепер за наявності нових опцій може визначати цілі в незалежності від стану доби, передавати їх на командний пункт з прив’язкою до координат та подальшого прийняття рішення центром управління операцією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией