РОЗПОЧАЛИСЯ СПЕЦІАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ КОМПЛЕКСУ НЕКЕРОВАНОГО РАКЕТНОГО ОЗБРОЄННЯ Б8В8МСБ

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки розпочали спеціальні випробування комплексу некерованого ракетного озброєння Б8В8МСБ на гелікоптерах Мі-2 МСБ та проводять етап державних спільних випробувань комплексу протитанкового керованого ракетного озброєння «Бар’єр-В» на гелікоптері Мі-8 МСБ-В

Про це 7 жовтня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на АрміяInform.

Робота пов’язана з бойовим застосуванням телеметричних ракет для оцінки характеристик роботи системи керування комплексом.

Блоки Б8В8МСБ розроблені та виготовлені підприємством “Мотор-Січ” на гелікоптерах Мі-2МСБ призначені для відстрілу некерованих ракет калібром 80-мм (наприклад вітчизняні РС-80 “Оскол”), кожен на вісім штук.

Окрім блоків гелікоптер дообладнаний й іншими виробами цього виробника:

 

комплекту ферм балкових тримачів блоків

пусковий пристрій, здатний виконувати стрільбу в режимах по дві, чотири й вісім ракет одночасно

авіаційний приціл

Випробування розпочались у 2017-у році, коли були проведені дослідні випробування цього комплексу. Тодішні попередні висновки позитивні: техніка працювала штатно, заявлені характеристики підтверджено, зауважень до роботи систем немає.

 

Випробування комплексу «Бар’єр-В» проводяться на вертольотах Мі-8МСБ-В з перспективою адаптація на гелікоптерах типу Мі-24.

«Це перша спроба заміни ще радянського комплексу керованого ракетного озброєння «Штурм-В» за рахунок зміни системи керування комплексом і заміни самої ракети. І система керування, і ракета – виробництва українських підприємств. Тобто це імпортозаміщення і технологічний крок уперед», – розповів ТВО начальника науково-дослідного відділу випробувань пілотованих літальних апаратів ДНДІ ВС ОВТ Євген Рашевський.

Випробувальники озвучують ряд переваг вітчизняного комплексу, зокрема принцип наведення зовсім інший: у «Штурм-В» була радіокомандна лінія, зараз – лазерний канал керування з телевізійним і тепловізійним каналами – це забезпечує застосування як вдень, так і вночі. Також є елементи, що зменшують похибку системи керування.

 

Мі-8МСБ-В оснащенний оптико-електронним модулем для виявлення цілі та наведення ракети (ПМ-ЛКТ), розробки та виробництва Державного підприємства НВК “Фотоприлад”.

 

Поделиться публикацией