РОЗМЕЖУВАННЯ ПОВНОВАЖЕННЯ МІЖ МІНІСТРОМ ОБОРОНИ ТА ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧЕМ ПРОПИСАНО У ЗАКОНІ – АНДРІЙ ТАРАН

Розмежування повноважень між Міністром оборони та Головнокомандувачем прописано у Законі України «Про національну безпеку України».

На цьому наголосив міністр оборони України Андрій Таран під час спільної прес-конференції з головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком 22 лютого.

Андрій Таран нагадав, що головнокомандувач Збройних Сил України призначається на посаду за поданням міністра оборони України та звільняється з посади Президентом України. Він підпорядковується Президентові України та міністру оборони, і є підзвітний їм з питань досягнення воєнно-стратегічних цілей у сфері оборони військовими силами і засобами, а також підтримання спроможностей цих сил і засобів до застосування.

«На даний час розподіл повноважень міністром оборони та головнокомандувачем уже існує і прописаний у Законі «Про національну безпеку України». Наша нова філософія управлінських процесів та побудови системи оборонного менеджменту має відповідати проголошеному євроатлантичному курсу держави. Тому, наразі триває підготовка пропозицій з метою уточнення та деталізації сфер відповідальності, завдань і повноважень Міністерства як центрального органу виконавчої влади, так і Збройних Сил, що перебувають у підпорядкуванні Міністерства оборони», – підкреслив Андрій Таран.

 

Поделиться публикацией