РОЗВИТОК ОЗБРОЄННЯ ФІНАНСУЄТЬСЯ НА 30-35% ВІД МІНІМАЛЬНО НЕОБХІДНОГО – ПРЕДСТАВНИК МІНОБОРОНИ

Розвиток та закупівля озброєнь та військової техніки для Збройних сил України сьогодні фінансується на рівні 30-35% від мінімально необхідного рівня.

Про це під час VII міжнародної науково-практичної конференції в рамках проведення XVI міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2019» повідомив заступник директора департаменту військово-технічної політики та озброєння Міністерства оборони України Володимир Шостак.

При цьому представник військового відомства зауважив, що «Російська Федерація має ракети дальністю дії до 2000 км та їх використання може вирішити долю збройного конфлікту».

Він додав, що ОПК не зміг компенсувати розрив кооперації з Росією і це вимушує активізувати інтеграцію України в НАТО в тому числі у площині переозброєння.

В. Шостак також заявив, що останнім часом постачання озброєння та військової техніки здійснювалося з урахуванням наявних можливостей та обмеженого фінансування військового відомства, що негативно впливало на можливість посилення оборонного потенціалу держави.

Також заступник директора департаменту Міноборони висловив своє переконання, що в Україні потрібно створити центральний орган виконавчої влади для реалізації оборонно-промислової політики і цей орган має бути окремим. Він має разом з Міністерством оборони реалізовувати державну політику в цій сфері.

Поделиться публикацией