РНБОУ ЗАТВЕРДИЛА ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ДОЗ НА 2018-2020 РОКИ

17 січня Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у середу затвердила «Основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки».

Згідно з повідомленням прес-служби РНБОУ, «Рада національної безпеки і оборони України розглянула і затвердила «Основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки». Представлений на розгляд РНБО України проект основних показників державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки базується на фінансовому ресурсі, визначеному у державному бюджеті України на цей рік, і показниках наступних двох років, передбачених основними напрямами бюджетної політики на 2018-2020 роки», — повідомляє прес-служба.

Пріоритетними напрямами державного оборонного замовлення в 2018 році має стати забезпечення Збройних сил України сучасною ракетною і бронетанковою технікою; засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони; безпілотними авіаційними комплексами, антиснайперськими системами та ін.

«Наш ОПК вже здатний забезпечити виконання складних і масштабних програм», — зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомивши, що у поточному році заплановано збільшення фінансування держоборонзамовлення до рівня 21,3 млрд грн, що на 37% більше, ніж у 2017 році.

За його словами, потрібно вжити всі можливі заходи для того, щоб «кожна гривня спрацювала на підвищення рівня оснащення українського війська новітніми зразками озброєння і військової техніки».

За результатами виконання держоборонзамовлення в 2017 році в ЗСУ поставлено майже 2,5 тис. зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів та понад 27 тис. ракет і боєприпасів.

Зазначимо, що Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 17 січня також схвалила проект закону «Про національну безпеку України».

Поделиться публикацией