РЕФОРМУВАННЯ СФЕРИ БЕЗПЕКИ ВІДПОВІДНО ДО СТАНДАРТІВ НАТО — ПРІОРИТЕТ ДЛЯ УКРАЇНИ — РАЗУМКОВ

Реформування військової сфери та сфери безпеки відповідно до стандартів НАТО є пріоритетом для України.Про це 22 березня ц.р. повідомив Цензор.нет із посиланням на пресслужбу ВР та заяву голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

«Серед пріоритетів — перехід України на стандарти, норми та принципи НАТО. Ми суттєво просунулися за різними напрямами євроатлантичних реформ, зокрема, ухвалили важливі законодавчі акти та керівні документи у сфері безпеки і оборони», — повідомив Разумков на зустрічі з заступником генерального секретаря НАТО Мірчі Джоане в понеділок в Брюсселі.

Спікер нагадав, що Верховна Рада ухвалила закони України «Про оборонні закупівлі» та «Про розвідку», а також Стратегію національної безпеки України.

«Україна продовжить реформувати свою військову та безпекову сферу відповідно до стандартів НАТО», — підкреслив Разумков.

За його словами, визнання партнером НАТО з розширеними можливостями є важливим етапом реалізації євроатлантичних прагнень України.

Глава українського парламенту зазначив, що План дій щодо членства України в НАТО є логічним і безальтернативним кроком для України на шляху євроатлантичної інтеграції.

«Ми хотіли б побачити ПДЧ для України в найближчій перспективі і сподіваємося на формування серед союзників необхідного консенсусу в цьому питанні», — сказав він.

Разумков підкреслив, що Україна вітає намір союзників підтвердити політику «відкритих дверей» Альянсу під час наступного саміту НАТО.

Керівник Верховної Ради також зазначив, що спільним пріоритетом і завданням Альянсу і України є відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Крім того, він підкреслив, що парламентський вимір залишається важливою складовою політичного діалогу з НАТО і союзниками.

«Ми вдячні Парламентській асамблеї НАТО, а також союзникам, що було підтримано пропозицію України про перенесення проведення чергової весняної сесії ПА НАТО на кінець травня 2022 року в Києві. Я сподіваюся, що коронавірус не завадить нам в цьому», — сказав голова Верховної Ради.

За його словами, пріоритетним завданням для українського парламенту є посилення співпраці між Україною і НАТО, спрямованого на підтримку безпеки в євроатлантичному просторі.

«Україна високо цінує незмінну солідарність союзників з нашою державою і рішучу позицію НАТО щодо триваючої агресії Російської Федерації в Криму і на Донбасі», — підкреслив Разумков.

Поделиться публикацией