РЕЗУЛЬТАТИ ДРУГОЇ НОЧІ ВІЙНИ – УКРАЇНА ГІДНО ТРИМАЛИСЯ

Два збиті Іл-76 та близько 200 полоненних ЗС РФ. Російська армія вртрачає мотивацію.

Усі атаки російських військ у ніч на 26 лютого були абсолютно професійно відбиті – Подоляк

Усі атаки російських військ у Києві та інших містах України були відбиті нашими військовими, сказав в ефірі українського телебачення радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вранці 26 лютого. «Вони за цю ніч мали зламати оборону. Це і десанти, і ДРГ, і спроби зайти бронетехнікою — усе це було абсолютно професійно відбито нашими військовими», — сказав він.

Говорячи про нічні бої у Києві, Подоляк зазначив, що «якщо ЗСУ працювали на околицях міста, то у місті абсолютно ефективно працював загони тероборони». «Люди захищають свої домівки. Це те, на що не очікували аналітики російського Генштабу», — сказав він. За його словами, диверсійно-розвідувальні групи, закинуті до Києва, «зафіксовані та частково знищені». «На Берестейській була спроба захопити військову частину — її було відбито. Ніч показала — жодних шансів у Росії немає і точно не буде», — заявив Подоляк.

 

Вночі Васильків витримав запеклі бої на центральній вулиці. Запеклі бої йшли на центральній вулиці Василькова — вул. Декабристів, повідомила мер міста Наталія Баласянович в ефірі телеканалу «Рада» вночі 26 лютого. За її словами, до Збройних Сил України йде величезна підмога. «І ми бачимо, що ми переможемо, і наше славне місто Васильків вистоїть обов’язково в цій битві», — наголосила мер. Вона повідомила, що з українського боку є втрати: «багато поранених, є, на жаль, «200-ті». «Але обов’язково ми віримо у своїх воїнів і переконані, що і Васильків, і Київ, і всі інші українські міста обов’язково вистоять і дуже швидко у нас буде перемога», — заявила Баласянович. Окупанти намагалися висадити десант з повітря.

Вранці Наталія Баласинович повідомила, що після запеклих нічних боїв з російським окупантом місто Васильків контролюється українською армією. Про це вона сказала у ранішньому коментарі «1+1», повідомляє «Главком».

«Можна сказати, що у Василькові тихо і ця страшна ніч підійшла до кінця. З вечора (25 лютого – «Главком») почався ракетний обстріл наших військових частин та аеродрому. Протягом вечора і ночі у Василькові висаджувався парашутами ворожий десант. Вони сідали на полях і в лісах деяких населених пунктах, що входять до громади. Мешканці одразу сповіщали про цих десантників», – зазначила Баласинович.

Ворожий дрон, який вночі в суботу атакував корабель українських прикордонників у Чорному морі поблизу Чорноморська, було збито, повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України. «Сьогодні вночі корабель Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятніков» був атакований безпілотним літальним апаратом. Морські прикордонники відкрили вогонь по дрону, який взяв курс на український берег. Прикордонники поінформували про підозрілого повітряного агресора сили Командування Повітряних Сил ЗСУ. Дрон був збитий на підльоті до Чорноморська», – сказано у повідомленні на сторінці ДСПУ у Фейсбук у суботу вранці.

101 бригада знищила ворожу колону біля метро Берестейська: 2 легковики, 2 вантажівки, танк. Все спокійно, всіх поклали, повідомили Сухопутні війська.

В районі Щастя знищено два танки та декілька вантажівок РФ, повідомили Сухопутні війська ЗСУ.

В районі Глухова наші війська застосували ПТРК «Javelin» та знешкодили колону техніки РФ. 15 танків Т-72, — повідомила радник командувача Сухопутних військ Шевцова. На менському напрямку на Чернігівщині знищено 20 танків військ РФ, біля Ріпок ще 10-15 одиниць ворожої техніки, повідомили ЗСУ.

Також, винищувач Су-27 Повітряних Сил ЗС України успішно атакував військово-транспортний літак Іл-76 МД російських окупаційних військ і знищив ворога. Ще один Су-25 російських окупантів, що летів у напрямку Вінниці, знищено українським пілотом літака Су-27.

Поделиться публикацией