РЕЗНІКОВ ПІДТВЕРДИВ ЗРИВ КОНТРАКТУ НА ЗБРОЮ З ПОЛЬСЬКОЮ КОМПАНІЄЮ ALFA

Резніков підтвердив зрив контракту на зброю з польською компанією Alfa. За його словами, куди більша проблема зараз вимальовується з українськими спецімпортерами.

Міноборони у 2022 році уклало кілька контрактів із польською компанією Alfa про постачання різного виду зброї та боєприпасів, які так і не були виконані. Цю історію прокоментував очільник відомства Олексій Резніков, підтвердивши її під час брифінгу. «Таких фірм багато, і, на жаль, навіть впливові гравці на ринку далеко не всі змогли виконати підписані контракти. Є і українські фірми, які зірвали поставки, і американські», — сказав міністр.

За його словами, проти Alfa вже було подано кілька арбітражних позовів. Після цього компанія запропонувала Міноборони надати інші снаряди, які зараз саме вивчають фахівці. Від їх висновку залежить те, що буде далі — їх або доставлять ЗСУ, або фірма повинна буде віддати передоплату. Резніков також додав, що Міноборони вже виграло арбітражні суди й проти іншої компанії. Тож міністр сподівається на успіх в інших подібних справах. Він також додав, що більшою проблемою є українські спецімпортери: «Це державні компанії, у яких цих грошей просто немає. Тому буде йти мова про банкрутство».

Поделиться публикацией