РЕЗНІКОВ ПОВІДОМИВ, ЩО УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ОТРИМАЛИ ФРАНЦУЗЬКІ РСЗВ LRU

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українські військові отримали французькі РСЗВ LRU.

Про це він написав у своєму Twitter.

4 брат в родині “довгої руки”, LRU прибув в Україну“, – написав Олексій Резніков.

Таким чином Україна отримала четверту реактивну систему залпового вогню, яка може уражати техніку та позиції ворога глибоко в тилу.

Дальність роботи системи +70 км в залежності від використаних боєприпасів. Із ракетами GMLRS українські військові можуть знищувати цілі на відстані 84 км.

До цього на озброєння українських сил було передано системи M270 від Великої Британії та Норвегії, німецьку модернізацію системи MARS II та американську систему HIMARS.

Про передачу Україні цих РСЗВ раніше повідомляв міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Він розповів, що Париж передасть Україні дві системи LRU.

Цю РСЗВ, як і MARS II, вважають європейським варіантом M270A1. Пускові установки оснащені Європейською системою управління вогнем (EFCS), розробленою Airbus Defense and Space.

Відомо, що в кінці 80-х років Франція отримала до 60 американських M270, 44 з них були поставлені в стрій французької армії.

У 2014 році на озброєнні залишалося 13 систем модернізованих до стандарту LRU. Саме дві з них передали Україні. Франція планує замінити свої M270 до 2027 року.

M270 призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку

Поделиться публикацией