РАКЕТА, ЯКУ ЗНАЙШЛИ НЕПОДАЛІК МІСТА БИДГОЩ – РОСІЙСЬКА Х-55 – ЗМІ

Ракета, яку знайшли у кінці квітня неподалік міста Бидгощ – російська Х-55. Такий попередній висновок зробив Технологічний інститут повітряних сил Польщі.

Про це 10 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на RMF FM.

Інформується, що ця установа робить для прокуратури експертизу об’єкта, який знайшов у лісі випадковий перехожий.

Висновки Технологічного інституту свідчать, що крилата ракета Х-55 скоріш за все прилетіла до місця з-за східного кордону Польщі.

Польська армія не має такого озброєння та систем, з яких його можна запускати. Це виключає версію, що ракета була запущена з польського полігону, наприклад, під час навчань.

Якщо буде підтверджено, що це саме Х-55, це означатиме, що вона була запущена з російського літака.

Зазначають, що у грудні минулого року, під час масованої ракетної атаки території України, Росія використовувала також літаки дислоковані в Білорусі.

Тоді через появу бомбардувальника Су-34 поблизу повітряного простору НАТО було піднято авіацію, під час цих заходів польські служби виявили об’єкт, який залетів у повітряний простір Польщі, ймовірно з боку Білорусі.

Цей об’єкт відстежували, але в районі Бидгоща втратили його з поля зору. Це сталося приблизно за два кілометри від місця, де ракету знайшли.

За інформацією джерел RMF FM пошуки об’єкта проводили ще у грудні, але після невдачі їх припинили, зокрема через складні погодні умови.

У виданні зазначають, що військові не повідомили, прокуратуру про порушення повітряного простору невідомим об’єктом, хоча мали це зробити.

Прокуратура кваліфікувала падіння крилатої ракети, як випадок, який загрожує життю та здоров’ю багатьох людей. Ймовірно тепер інцидент буде перекваліфікований.

Також перевірятимуть виконання службових обов’язків службовцями та встановлюватимуть чи не перевищили вони своїх повноважень.

Поделиться публикацией