РАДЯНСЬКІ ЗРК ПС ЗСУ СТРІЛЯТИМУТЬ АМЕРИКАНСЬКИМИ РАКЕТАМИ PATRIOT

Американські розробники інтегрували зенітні ракети системи Patriot зі старим радянським ЗРК в рамках проекту FrankenSAM. Про це повідомляє з посиланням на представників американського ОПК та Пентагону New York Times.

Новий FrankenSAM (гібрид радянського та американського ЗРК) вже успішно випробували. За інформацією видання, ЗРК уразив дрон на полігоні Вайт-Сандс у штаті Нью-Мексико. Ракету інтегрували і з пусковою установкою, і з радіолокаційною станцією українського виробництва). Цей ЗРК планують відправити в Україну вже цієї зими разом із запасом зенітних ракет від США та союзників. Співрозмовники американського видання не назвали конкретний тип ЗРК у який вдалося інтегрувати ракети Patriot. Фахівці вважають, що це може бути ЗРК «Бук». Відомо про плани ЗСУ модернізувати 17 пускових установок, однак американська промисловість здатна переробляти лише п’ять на місяць.

 

За інформацією народної депутатки Олександри Устінової кілька модифікованих установок “Бук”, що вже здатні стріляти американськими ракетами, вже в Україні.

Поделиться публикацией