ПІСЛЯ ЧЕРГОВОГО «РАМШТАЙНУ» Л. ОСТІН ОГОЛОСИВ ПРО НАДАННЯМ УКРАЇНІ СУЧАСНИХ ТАНКІВ. ЩО ВІН МАВ НА УВАЗІ?

Сполучені Штати Америки, Нідерланди та Чехія разом працюють, аби надати Україні сучасні танки.

Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав 16 листопада під час засідання Консультативної групи з безпеки України на авіабазі Рамштайн, інформує Еспресо. Глава Пентагону також розповів, що сім країн або вже передали Україні обіцяне обладнання, або пообіцяли виділити, й воно в процесі доставлення. За словами Остіна, світ бачить успіхи ЗСУ та повинен підтримувати Україну надалі.

«Ми також впроваджуємо індустріальну програму від імені України, зі залученням напрацювань контактної групи. Ми передбачаємо збільшення підтримки України та продовжимо навчати військових, а також надавати додаткове оборонне обладнання. ЗСУ за допомогою нашої підтримки зараз мають можливість захищати свою територію. Ми бачимо, яких успіхів вони досягають, тому маємо допомогти й підтримати такий кураж», — заявив Остін.

Міністр також додав, що партнери повинні зробити більше, ніж можуть, щоб задовольнити ті потреби, які зараз виникають в Україні, зокрема з забезпечення безперебійної подачі електроенергії та опалення.

16 листопада відбулося сьоме засідання у форматі «Рамштайн».

Однак про які танки мова? На початку жовтня у статті для Atlantic Council колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вказував, що «до українського «списку покупок» можуть увійти такі види озброєнь, як американські бойові танки М-1 та німецькі Leopard, системи ППО та літаки, а також, можливо, американські штурмовики А-10». А вже 4 листопада було оголошено, що Сполучені Штати та Нідерланди профінансують передачу Україні капітально відновлених у Чехії танків Т-72Б – рамках пакету нової допомоги.

То ж, скоріш за усе, заява глави Пентагону – повторення вже оголошенного. Хоча в разі , якщо йдеться про інші, сучасні танки, це буде приємним сюрпризом.

Поделиться публикацией