ПІСЛЯ ДОКОВОГО РЕМОНТУ ВИЙШОВ НА СЛУЖБУ СЕРЕДНІЙ ДЕСАНТНИЙ КОРАБЕЛЬ

Сьогодні, 30 листопада, після докового ремонту на ДП «Миколаївський суднобудівний завод», вийшов на службу середній десантний корабель ВМСУ L401 «Юрій Олефіренко».

Про це 30 листопада ц.р. повідомив портал Ukrainian Military Pages.

Згідно ремонтної відомості відновлено пошкоджені ділянки зовнішньої обшивки та елементи конструкцій корпусу, гвинто-стернову систему, цистерни, трубопроводи тощо, повідомляє сайт «Миколаїв – місто корабелів».

Нагадаємо, що 16 липня, під час проведення ремонтних робіт, на кораблі сталася пожежа.

СДК L401 «Юрій Олефіренко» (проєкт 773) єдиний повноцінний десантний корабель ВМС України, окрім нього десанті плавзасоби флоту представлені десантним катером «Сватове» (L434), проєкту 1176 (за класифікацією НАТО Ondatra-сlass), якій у лютому цього року вийшов після п’ятирічного ремонту та двома новими катерами типу «Кентавр-ЛК» (проєкту 58503), які вже понад півтора роки проходять випробування та ще не увійшли до бойового складу.

СДК був закладений 21 квітня 1970 року на Гданській Північній верфі у Польщі (зав.№ 733/2), спущений на воду 31 грудня того ж року. У травні 1971, тоді «СДК-137», увійшов до складу 39-ї дивізії морських десантних сил, яка базувалася на Кримській ВМБ (оз. Донузлав). По розділу Чорноморського флоту ВМФ СРСР у квітні 1994 року відійшов до України.

Корабель призначений для десантування підрозділів морської піхоти, бронетехніки, або для перевезення до 240 тонн вантажів. Для вогневої підтримки морської піхоти він озброєний реактивними системами залпового вогню WM-18 та 30-мм автоматичними гарматами.

Поделиться публикацией