ПІСЛЯ ВТРАТИ ТРЬОХ СУ-34 ПРОТЯГОМ ДОБИ В РФ ЗІЗНАЛИСЯ У НЕЗДАТНОСТІ ВОЮВАТИ ПРОТИ СИЛЬНОЇ ППО

Повітряно-космічні війська Росії не здатні вести єдину осмислену і комплексну роботу зі знищення ППО противника. Такого висновку дійшов російський телеграм-канал «Военный Осведомитель», коментуючи втрату відразу трьох бойових літаків протягом доби.

Знищення російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 української ППО «Военный Осведомитель» назвав трагедією. Її причину він побачив у неготовності ВКС до війни з серйозним опором: «Російська авіація вперше за багато десятків років у ході СВО вступила в бойові дії з противником, який має досить численний парк сучасних ЗРК та РЛС різних типів, а також повномасштабну допомогу іноземних військових радників».

При цьому російський ресурс не знаходить виправдання вже неодноразовим авіаційним втратам і апелює до досвіду ВПС США чи Ізраїлю: «Тут можна згадати і погром ППО Сирії в Лівані 1982 р. або розгром численної ППО Іраку 1991 р.». В арсеналі Сполучених Штатів і літаки-невидимки, і хибні цілі, і супутникова пеленгація РЛС, і окремі ескадрилії, заточені спеціально для боротьби з ППО противника.

«Военный Осведомитель» вважає, що все це має набути і Росія. А її авіація нехай починає «робити висновки зі своїх помилок і заучувати уроки, які нам не вперше дає противник».

Зміст останнього невивченого уроку коротко виклав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він зазначив, що 22 грудня на південному напрямі росіяни «геть нахабніли» і хотіли підлетіти ближче, щоб завдати удару керованими авіаційними бомбами по ЗСУ. За що й поплатилися.

Поделиться публикацией