ПІДГОТОВЛЕНА НОВА ВІЙСЬКОВА ДОКТРИНА СОЮЗНОЇ ДЕРЖАВИ – МІНІСТР ОБОРОНИ РФ

Москва і Мінськ змушені вживати відповідних заходів. Однією з них міністр оборони Російської Федерації  Сергій Шойгу назвав нову Військову доктрину Союзної держави.

Таку інформацію 21 жовтня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

«Вона вже готова. За словами міністра оборони РФ, документ планується затвердити найближчим часом на черговому засіданні Вищої державної ради Союзної держави», — додав він.

Крім того, повідомляється, що військові відомства двох країн перейшли на планування двостороннього військового співробітництва на основі 5-річної програми стратегічного партнерства. Розширюються і масштаби спільної підготовки військ і органів управління. «У вересні провели спільне стратегічне навчання» Захід-2021 «. Відпрацюємо дії в рамках ОДКБ. В даний час в Таджикистані проходить навчання з Колективними силами оперативного реагування Організації» Взаємодія-2021 «. У вересні білоруські військовослужбовці вперше взяли участь в антитерористичному вченні держав — членів ШОС «Мирна місія — 2021», — перерахував Шойгу.

Шойгу також підкреслив, що нинішній рівень взаємодії військових відомств РФ і Білорусі дозволяє своєчасно адаптувати завдання в сфері безпеки до тим, що відбувається в світі змін і ефективно вирішувати їх. «В умовах зростаючих для Союзної держави загроз, проведення узгодженої військової політики, співробітництво в будівництві і розвитку збройних сил, підвищення рівня злагодженості і бойової виучки, а також взаємне використання об’єктів військової інфраструктури набувають для Росії і Білорусі особливої ​​актуальності, а діяльність спільної колегії як ніколи затребувана «, — зробив висновок міністр оборони Росії.

Поделиться публикацией