«ПІВДЕНМАШ» ОЧІКУЄ ВІД РОСІЇ 8,2 МЛН ДОЛ. ДЛЯ ЗАПУСКУ СУПУТНИКА «ЛИБІДЬ»

Українське державне підприємство НВО «Південмаш» очікує на отримання від Росії 8,245 млн дол., які планує витратити на завершення будівництва ракети «Зеніт-2SLБ» для запуску супутника «Либідь». Про це 17 січня повідомив сайт компанії.

«Контракт був укладений ще в 2011 році. Замовлено виготовлення однієї ракети-носія «Зеніт-2SLБ». Замовник — російський ФГУП «Центр експлуатації наземної космічної інфраструктури». Для завершення цього контракту НВО «Південмаш» очікує отримання 8,245 млн дол., це дозволить завершити складання виробу, а також відвантажити його на космодром Байконур для запуску», — зазначено в повідомленні.

Контракт на створення супутника «Либідь» у грудні 2009 року уклали Національне космічне агентство України та канадська компанія MacDonald, Dettwiler and Associates, Ltd. Загальна сума контракту склала 254 млн дол.

Запустити ракету-носій «Зеніт-3SLB» з українським супутником з космодрому Байконур планувалося ще в 2011 році, однак запуск досі не відбувся. Зараз апарат зберігається в Росії, в ІДС імені Решетньова. В липні 2016 року генеральний директор ІДС Микола Тестоедов повідомив про закінчення терміну гарантійного зберігання супутника.

 

Новини за темою: «Південмаш» і Sea Launch підписали контракт на виробництво і поставку 12 ракет-носіїв «Зеніт»

Нагадаємо, що підприємство «Південмаш» виробляє ракети-носії «Зеніт». Раніше повідомлялося про те, що в космодрому Куру (знаходиться у Французькій Гвіані) успішно запущена в космос ракета Vega, двигун для четвертої сходинки якої розроблений і побудований в Дніпрі — колективами КБ «Південне» і заводу «Південмаш».

Поделиться публикацией