П’ЯТЬОМ ЧИНОВНИКАМ МІНОБОРОНИ ОГОЛОСИЛИ ПІДОЗРУ В ЗЛОЧИНІ

П’ятьом чиновникам Міноборони в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб ЗСУ бронежилетів, більшість з яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру в злочині.

Про це повідомив 5 листопада ц.р. повідомив директор ДБР Роман Труба.

«Сьогодні тільки розпочато оголошення підозр. Станом на сьогодні оголошено п’ять підозр. Всі підозрювані – високопоставлені чиновники Міноборони: керівник Головного управління, два його заступники і два начальники Управління», — сказав Труба.

Їм оголосили підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу.

Труба зазначив, що понад 70% бронежилетів прострілюються зі зброї, від якої повинні захищати.

Тим часом пресслужба Генпрокуратури повідомляє про те, що чиновник Головного управління розвитку і супроводу матзабезпечення ЗСУ, ймовірно, діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма особами, з квітня по червень не виконали необхідні дії, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар М3с-1-4» на загальну суму близько 100 млн гривень. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наприкінці червня співробітники Держбюро розслідувань провели обшук у колишнього позаштатного радника п’ятого президента Петра Порошенка Юрія Бірюкова. У нього вдома вилучили старий флеш-накопичувач і дві чернетки з довідками Міноборони. Він зазначив, що справа, у якій проводився обшук, пов’язана з поставками речового забезпечення Міноборони.

Згодом у ДБР повідомили, що обшуки проводилися за місцями проживання чиновників Міністерства оборони, працівників комерційних структур і в офісах у межах розслідування справи про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами, що завдало МОУ близько 100 мільйонів гривень збитків. Під час обшуків вилучили 11 тисяч бронежилетів, які «прострілюються».

Поделиться публикацией