ПУТІН НАГОРОДИВ БРИГАДУ ЗЛОЧИНЦІВ, ЯКІ ЧИНИЛИ ЗВІРСТВА В БУЧІ

В Росії указом президента Владіміра Путіна відзначили 64 бригаду, яка була одним із підрозділів, які відзначились особливими звірствами у Бучі. Зокрема бригаді присвоїли  звання «гвардійській».

В указі йдеться про «масовий героїзм і відвага, стійкість та мужність» військовослужбовців, які «захищали Батьківщину та державні інтереси», тобто катували та вбивали мирних українців, ґвалтували жінок і грабували чуже майно.

Як зазначив в інтерв’ю німецькому виданню Spiegel начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов саме 64 бригада Міноборони РФ здійснювала криваві злочини на Київщині.

«Найбільше злочинів (у Бучі — ред.), безсумнівно, вчинили підрозділи 64-ї ОМСБр. Більшість цієї бригади складається з неросійських національностей. Проте командири були росіянами за національністю і також брали участь у злочинах. Брав участь навіть заступник командира бригади», — заявив Буданов.

Як повідомив мер Бучі Анатолій Федорук, у 85% убитих у Бучі, чиї тіла вже дістали з братських могил, є кульові поранення, що вказує на умисне вбивство, а не випадкову загибель.

Поделиться публикацией