ПУТІН НАГОЛОШУЄ НА ВАЖЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ ЛАЗЕРНОЇ ЗБРОЇ ПІДВИЩЕНОЇ ПОТУЖНОСТІ, НОВИХ РОБОТЕХНІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ ДЛЯ ЗС РФ

Президент РФ Володимир Путін наголосив на важливості створення нових гіперзвукових систем озброєння, лазерів підвищеної потужності та нових робототехнічних військових комплексів для збройних сил.

 

«Зараз особливо важливо розвивати та впроваджувати технології, необхідні для створення нових гіперзвукових систем озброєння, лазерів підвищеної потужності, робототехнічних комплексів, які будуть здатні ефективно протидіяти потенційним військовим загрозам, а отже, ще більше зміцнюватимуть безпеку нашої країни», — сказав Путін під час наради з керівництвом Міноборони та підприємств ОПК 3 листопада.

 

Він наголосив, що першорядне значення при створенні цих та інших перспективних видів та зразків озброєнь має застосування технологій штучного інтелекту, «які мають забезпечити якісний прорив у підвищенні бойових характеристик зброї». «Такі технології повинні активно застосовуватися в системах управління військами та озброєнням, засобах зв’язку передачі даних, а також високоточних ракетних комплексів», — сказав президент.

 

Він додав, що технології штучного інтелекту важливо використовувати при створенні перспективної робототехніки з підвищеним ступенем автономності, а також впроваджувати їх у забезпечення управління безпілотниками та глибоководними апаратами.

 

«Усі ці пріоритети та завдання мають бути повною мірою відображені у новій державній програмі озброєнь до 2033 року. Розробка документів єдиної системи вихідних даних для її формування в міністерстві оборони вже йде», — заявив Путін.

Поделиться публикацией