ПУТІН ЗАЯВИВ, ЩО РФ НЕОБХІДНО ЗБІЛЬШИТИ ВИРОБНИЦТВО БЕЗПІЛОТНИКІВ «КУБ» ТА «ЛАНЦЕТ»

Президент Росії Владімір Путін заявив, що РФ необхідно збільшити виробництво безпілотників «Куб» та «Ланцет».

Про це 8 серпня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на його заяву під час зустрічі з головою російської держкорпорації «Ростех» Сєргєєм Чемезовим.

Кремлівський лідер заявив, що ці дрони дуже ефективно себе показали: «Будь-яка техніка, у тому числі іноземного виробництва, не просто горить, а ще вибухають і боєкомплекти».

«Виробники обіцяли наростити випуск БПЛА «Куб» та «Ланцет» і вони справляються з цим, але потрібно збільшувати їхнє виробництво ще більше», — заявив Путін.

Також російський президент додав, що конче необхідно  збільшувати частку виробництва танків Т-90М «Прорив», який в Росії вважають передовим, хоча західні експерти зазначають, що він поступається навіть старим моделям американських танків Abrams чи європейських Leopard.

Російський БПЛА «Ланцет» може використовуватись як для розвідувальних, так і для ударних завдань, має максимальну дальність польоту 40-50 км. Дрон може бути озброєний як осколково-фугасними, так і кумулятивними бойовими частинами, має оптико-електронне наведення, а також блок телевізійного наведення, що дає змогу керувати боєприпасом на кінцевому етапі польоту. Водночас «Ланцети» містять компоненти, вироблені за межами Росії, зокрема, модуль Jetson TX2 американської компанії NVIDIA.

Поделиться публикацией