ПУТІН ДЕМОНСТРУЄ ШТУЧНУ НЕАДЕКВАТНІСТЬ, ОСКІЛЬКИ НЕ ПРИЙНЯВ ОСТАТОЧНЕ РІШЕННЯ ЩОДО УКРАЇНИ — ЦДАКР

Путін вийшов із шокового ступору, у якому перебував кілька тижнів від початку війни – через нездатність досягти воєнного успіху у розгорнутій проти України війні. Наразі диктатор демонструє штучну неадекватність, оскільки не прийняв остаточне рішення щодо України.

Так в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) коментують хід перемовин президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана із президентом країни-агресора Владіміром Путіним. Зокрема, Путін у телефонній розмові з Ердоганом свідомо перерахував неадекватні вимоги до України, які він вважає умовою виведення військ та укладання мирної угоди. Зокрема, згідно з  інформацією прессекретаря Ердогана, який був присутній під час розмови 17 березня з ініціативи Путіна, Путін серед вимог до України для припинення вторгнення назвав нейтральний статус України та її відмову від вступу до НАТО, а також роззброєння України до такого рівня, який Кремль визнає для себе достатнім, забезпечення «захисту російської мови в Україні», а також те, що Путін називає «денацифікацією».

«Такий перелік вимог свідчить, що Путін знаходиться у стані коливанні та не прийняв остаточного рішення щодо України, тобто, чи завершити війну шляхом відповідної угоди, чи здійснювати подальші намагання досягти воєнного успіху та у такий спосіб затягувати війну на невизначений строк», — переконаний директор ЦДАКР Валентин Бадрак.

В інтерв’ю ІА «ОПК» Бадрак також висловив думку, що затягування війни Путіним збільшує подальші ризики війни для майбутнього режиму цього диктатора, а також створює умови для повалення самого Путіна, щонайменше шляхом усунення його від влади, а можливо й, фізичної ліквідації. «Поки що Кремлю вдається уникнути дефолту РФ, водночас, олігархи вже почали залишати путінську Росію через відчуття тупікової та вкрай ризикованої політики Путіна», сказав керівник ЦДАКР, додавши, що для РФ зростають не тільки внутрішні ризики, але й зовнішні, зокрема, у Центральній Азії та на Дальньому Сході.

Як відомо, ще одна група вимог Путіна стосувалася тимчасово окупованих Росією територій Донбасу та Криму, — прессекретар Ердогана Калін не розкрив змісту цих пунктів. При цьому Туреччина не визнає законності російської окупації Криму, підтримує територіальну цілісність України й вимагає припинити вторгнення Росії. Разом з тим Туреччина не планує запроваджувати санкції проти Росії, пояснюючи це необхідністю зберегти позицію посередника для переговорів.

17 березня в Туреччині відбулися переговори глави МЗС Дмитра Кулеби з його турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, за підсумками яких МЗС повідомило, що Туреччина «готова розглянути можливість стати гарантом безпеки України в майбутньому».

Поделиться публикацией