ПУТІНУ ВИСТАЧИТЬ РЕСУРСУ ДЛЯ НАСТУПУ ЩЕ НА КІЛЬКА ДНІВ – ГЕНЕРАЛ ХОДЖЕС

Якщо російський президент Владімір Путін не змириться зі своєю поразкою у цій війні, то в України на переговорах буде сильніша позиція. Тоді цілком ймовірно, що Київ зможе повернути собі усі території, включно з Донбасом та Кримом. Про це заявив колишній командувач армії США у Європі Бен Ходжес в інтерв’ю Deutsche Welle.

Він висловив сумнів у тому, що Путін застосує ядерну зброю, «Я не вірю, що Кремль використає ядерну зброю. По-перше, Путін не зможе зробити це сам. Я не вірю, що люди, які його оточують, насправді зацікавлені в ядерній загрозі».

Також Ходжес вважає, що ресурсів для наступу, які залишитися у Путіна, вистачить на 10-12 днів. Після цього він, ймовірно, намагатиметься заморозити ситуацію. «Якщо я маю рацію, протягом 10-12 днів російські війська досягнуть піку. Вони більше не зможуть продовжувати атаку. Вони очевидно захочуть заморозити те, що вони завоювали. Саме цей момент ми маємо використати. У нас буде краща переговорна позиція, і ми повинні вимагати, щоб вони повернулися не тільки до періоду до 24 лютого, а й до того, що говорив президент Байден: що український суверенітет є пріоритетом для США, що росіяни повинні залишити Крим, повинні залишити Донбас», — заявив Ходжес.

Генерал переконаний, що Кремль не прагне втягувати у цю війну НАТО. Зважаючи на це, дії Заходу зараз є надто обережними, а військова підтримка — недостатньою. «Ми занадто багато говоримо про те, що ми не можемо і чого не будемо робити — і недостатньо про те, що ми можемо зробити. Згадайте різанину у Сребриниці. Європейські війська під мандатом ООН стояли за межами міста, а війська сербів убили вісім тисяч боснійських чоловіків і хлопчиків. Я не хочу, щоб ми знову стали частиною чогось подібного», — сказав він.

Поделиться публикацией