ПРОФІЛЬНИЙ КОМІТЕТ ВРУ ВДРУГЕ ОДНОГОЛОСНО ПІДТРИМАВ ТРАНСФОРМАЦІЮ «УКРОБОРОНПРОМУ»

14 травня, Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглянув правки до законопроєкту № 3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» та одноголосно рекомендував парламенту проголосувати за нього у другому читанні та в цілому.

Про це 14 травня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на пресслужбу ДК «Укроборонпром».

Законопроєкт дає можливість структурно перебудувати державний ОПК, представлений 118 розрізненими негнучкими підприємствами «Укроборонпрому», для зміцнення обороноздатності України.

Згідно з проєктом закону запроваджується сучасна модель корпоративного управління на підприємствах Концерну, яка убезпечить їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Крім того, відбудеться оздоровлення підприємств «Укроборонпрому» на всіх рівнях: фінансовому, соціальному та виробничо-технологічному.

«Як результат, у державних оборонних компаній з’явиться можливість залучати прямі (зокрема, іноземні) інвестиції, брати дешеві кредити, створювати спільні підприємства з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки передусім для потреб Збройних сил України», − йдеться у  повідомленні.

Генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв подякував Комітету за доведення законопроєкту № 3822 до розгляду у другому читанні.

−Наше головне завдання – своєчасно та у повному обсязі забезпечувати українську армію сучасною високотехнологічною зброєю та військовою технікою. Без корпоратизації «Укроборонпрому» здійняти жовто-блакитний стяг над адмінбудівлями Донецька, Луганська, Севастополя та Сімферополя буде дедалі важче, – наголосив на важливості реформування державних оборонних підприємств Юрій Гусєв.

На засіданні Комітету депутати обговорили, яким чином буде формуватися Наглядова рада акціонерного товариства, у яке трансформується «Укроборонпром».

Депутати також погодили, що громадяни країни-агресора, або які працювали в секторі безпеки і оборони країни-агресора, не будуть допущені до складу Наглядової ради.

− Корпоратизація «Укроборонпрому» не передбачає передачі державних оборонних підприємств у приватні руки. Держава була, є і залишиться 100% акціонерним власником цих підприємств, – підкреслив Юрій Гусєв.

Отже, Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав законопроєкт та ухвалив рішення про його внесення до порядку денного Верховної Ради та розгляд у другому читанні.

 

Поделиться публикацией