ПРОФСПІЛКА ДП «АНТОНОВ» З ВІДКРИТИМ ЛИСТОМ ЗВЕРНУЛАСЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО УРЯДУ

Профспілка ДП «Антонов» наполягає на тому, що «Укроборонпром» порушив закон, і публічно, з відкритим листом, звернулась за допомогою до уряду: віце-прем’єр-міністра Олега Уруського, міністра юстиції Дениса Малюски, а також до секретаря РНБО Олексія Данилова.

Згідно зі змістом відкритого листа ДП «Антонов», який 9 листопада оприлюднив портал dubinsky.pro, колектив підприємства виступив проти ліквідації посади «президента» та створення нової  посади «генерального директора», а також проти зміни статуту підприємства «без належно обґрунтування та погодження, в тому числі з колективом».

Колектив переконаний, що новий Статут істотно змінює форму управління науково-технічним підприємством та не враховує стратегічного значення для держави, а також створює корупційну схему управління підприємством без юридичної відповідальності за службові втручання в господарську діяльність підприємства.

«У ДП «Антонов» є потенціал, і його планували зробити ключовим підприємством галузі, однак прийнятий Статут не передбачає організації науково-технічних розробок, так як це буде суперечити п. 2.1 Статуту, незважаючи на те, що формально введена науково-технічна рада».

То ж колектив наполягає анулювати введення Статуту від 4.11.2020 р.

Нагадаємо, що в червні 2020 року трудовий колектив ДП «Антонов», який входить в ГК, провів мітинг, на якому вимагав відстояти своє підприємство від втручання «Укроборонпрому»

Резолюція загальних зборів колективу «Антонов», під якою підписалося більше 3 тис. працівників, зазначала, що концерн «Укроборонпром», до складу якого включено «Антонов», за 5 років жодного разу не надав підприємству підтримки. Все, що робило його керівництво — це безупинно атакувало перевірками і запитами. Це гальмувало виробничий процес і знижувало ефективність роботи.

4 листопада 2020 року, наказом «Укроборонпрому» була створена Наглядова рада на ДП «Антонов».

Поделиться публикацией