ПРОТИМІННЕ ОБЛАДНАННЯ, КРИЛАТІ РАКЕТИ, УДАРНІ ТА ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНІ ВЕРТОЛЬОТИ – ПРІОРИТЕТИ ФЛОТУ – НЕЇЖПАПА

Деяка кількість військовослужбовців Військово-Морських Сил України станом на зараз проходять навчання та тренування закордоном. Мова в першу чергу про операторів безпілотних комплексів, берегових протикорабельних комплексів і протимінних систем.

Про це 12 грудня ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на заяву командувача ВМСУ контр-адмірала Олексія Неїжпапи в інтерв’ю «Суспільному» .

«У нас зараз триває підготовка льотчиків за кордоном, навчання операторів «Байрактарів» та інших безпілотних комплексів, які надходять. Це також оператори протимінних систем і крилатих ракет», — сказав Неїжпапа.

У відповідь на питання «озброєння зараз потрібніше ВМС України», командувач українського флоту розставив пріоритети так – протимінне обладнання, крилаті ракети із дальністю стрільби 200-300 км, ударні та пошуково-рятувальні вертольоти, зазначає видання.

Контр-адмірал Неїжпапа також зазначив, що після надходження «нашого національного ракетного комплексу та іншого озброєння» різниця в потенціалах між ВМС України та Чорноморським флотом РФ зменшилась у 4 рази. «Найголовніше завдання ВМС ― не допустити враження території України кораблями-носіями крилатих ракет «Калібр». Це важке завдання, але ми будемо його виконувати», — наголосив керманич ВМСУ.

За його словами, в північно-західній частині Чорного моря після звільнення острова Зміїний утворилась «сіра зона» площею в 25 тисяч квадратних кілометрів акваторії. Рашисти не ризикують тримати в цій зоні свої кораблі, щоб не підставлятись під берегові комплекси ВМСУ.

Але й наш флот також туди зараз не може завести свої кораблі та катери, щоб не заходити в зону ураження ракетних комплексів ЧФ РФ, розташованих на лівобережній частині тимчасово окупованих районів Херсонщини та узбережжі тимчасово окупованого Криму.

 

Поделиться публикацией