ПРОРИВ ЗСУ ВЗИМКУ МОЖЛИВИЙ, АЛЕ НАСТУПАТИ МОЖЕ БУТИ ВАЖЧЕ — FT

ЗСУ може бути важче наступати взимку через рішення командувача російськими військами в Україні Сєргєя Суровікіна залишити Херсон. Такий крок та підсилення фронту 300 тисячами новобранців призвели до зменшення вірогідності того, що просування оборонців буде успішним, пише Financial Times.

При цьому видання зазначає, що прорив все ж може статися.

«Ці сильніші оборонні позиції зменшують шанси на успіх українського зимового контрнаступу, який переріже сухопутний міст, що проходить уздовж узбережжя Азовського моря і з’єднує Росію з Кримом, хоча прорив все ще розглядається західними військовими аналітиками як можливий», — пише видання.

ЗМІ, посилаючись на чиновників з Заходу, зазначає, що бойовий дух і рішучість українських захисників незрівнянно вищі, якщо порівнювати їх з росіянами. Окупанти до того ж зазнають масштабних втрат, а окремі підрозділи ворожих сил «страждають від сильної втоми, і їм потрібно більше зброї та боєприпасів».

«Російські танки, безпілотники та велика кількість людей нічого не варті, якщо розвідка, керівництво – неадекватні», — процитувало видання слова колишнього бригадного генерала британської армії Бена Баррі.

Поделиться публикацией