ПРОПАГАНДИСТСЬКА ПІДТРИМКА КРЕМЛЯ: БІЛОРУСЬ ЗАМОВИЛА РОСІЙСЬКІ БЕЗПІЛОТНИКИ

Білорусь замовила російські безпілотники Supercam

На порталі державних закупівель міноборони Білорусі опублікували інформацію про проведення електронного аукціону із закупівлі цих БПЛА, передав “Мілітарний”.

Орієнтовна вартість закупівлі складає 3.132.702 білоруських рублів (1.068.962 доларів). Армія Білорусі хоче отримати безпілотний авіаційний комплекс (БАК) типу Supercam С350 та С150.

Supercam мають бути поставлені до 31 січня наступного року. Виробником безпілотників є російська група компаній «Беспилотные системы». Згідно з аукціонними документами, Білорусь планує купити повний комплект (з комплектом запасних частин, необхідним програмним забезпеченням та допоміжним обладнанням).

Комплекси закуповуються для 927-го центру підготовки та застосування безпілотних авіаційних комплексів (в/ч 97085). Центр було створено у 2010 році. Основним завданням центру є підготовка та бойове застосування БАК, проведення досліджень у сфері тактики бойового застосування БАК, навчання фахівців застосування та експлуатації БАК. В 927-му центрі вже експлуатуються ці російські БАК різних модифікацій (S100, S150, S350).

БпАК С150: Час польоту складає 2 години. Дальність зв’язку каналу керування становить до 50 км, передачі відеосигналу – до 25 км по цифровому широкосмуговому захищеному відеоканалу. Крім оперативних завдань з моніторингу та розвідки місцевості у будь-який час доби.

БпАК С350: Тривалість польоту протягом 4,5 години з передачею інформації до 100 км забезпечує необхідний запас можливостей для використання БЛА у спостереженні та розвідці.

Російські військові угруповання активно застосовують проти України свої безпілотники Supercam.

Поделиться публикацией