ПРОЙШОВ ЧЕРГОВИЙ ЕТАП ДЕРЖАВНИХ ВИПРОБУВАНЬ ПОВІТРЯНОГО ПРОТИТАНКОВОГО РАКЕТНОГО КОМПЛЕКСУ «БАР’ЄР-В»

На полігоні Міноборони під Черніговом пройшов черговий етап державних випробувань повітряного протитанкового ракетного комплексу «Бар’єр-В» від ДККБ «Луч».

Про це 5 лютого ц.р. повідомив портал Defense Express.

Під час випробувань, які проводились фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, було здійснено декілька пусків ракет з вертольота Мі-8МСБ-В.

Вогневі випробування дозволили оцінити всі системи, починаючи від виявлення та супроводження цілі, до керування ракетою у польоті та її роботи на всіх ділянках польоту. «Результат проведеного етапу випробувань позитивний», — повідомили у прес-службі ДНДІ випробувань і сертифікації ОВТ.

ПТРК «Бар’єр-В» є повітряною версією відомого комплексу «Бар’єр», який встановлюється на БТР-3, БТР-4, інші бойові машини та призначений для знищення бронетехніки, укріплень та інших цілей. У порівнянні із наземною версією, ракета Р-2В довша та має більшу на 2,5 км дальність стрільби, яка становить 7,5 км. Принцип наведення залишився без змін — використання лазерного каналу для передачі команд управління.

 

Поделиться публикацией