ПРОЙШЛИ ДЕРЖАВНІ ВИПРОБУВАННЯ РАДІОЛОКАЦІЙНОЇ ОГЛЯДОВОЇ СТАНЦІЇ З ДИСТАНЦІЙНИМ УПРАВЛІННЯМ «СНОВ»

Нова розробка приватної української компанії, що призначена для ведення радіолокаційної розвідки та видачі радіолокаційної інформації по повітряним об’єктам, пройшла державні випробування.

Про це під час інтерв’ю «Security Talks з Валентином Бадраком» повідомив заступник голови правління ХК «Укрспецтехніка» Михайло Прохоренко.

«Наразі пройшли державні випробування нової радіолокаційної оглядової станції з дистанційним управлінням «Снов». Ця станція створена на базі цифрової антенної решітки. Досі, як зазначають самі українські військові, такої станції у них ніколи не було», — розповів він.

За його словами, така РЛС під час випробувань дуже добре себе показала саме при виявленні безпілотників, з ідентифікацію та спостереженням за якими деколи не можуть ефективно впоратись застарілі РЛС радянських часів.

«Вона призначена спеціально для виявлення низьколітаючих і малорозмірних цілей, з малою ефективною відбиваючою поверхнею. Вона добре себе зарекомендувала при проведенні випробувань з виявлення та супроводу безпілотних літальних апаратів», — відзначив Михайло Прохоренко.

Поделиться публикацией