ПРОЕКТ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ ОЗБРОЄННЯ ВЕРТОЛЬОТУ 524Р НА ФІНІШНОМУ ЕТАПІ – ГЕНКОНСТРУКТОР О. КОРОСТЕЛЬОВ

Проект створення системи озброєння вертольотом 524Р, призначеної для вертольотів Мі-24, Мі-17 та Мі-8 знаходиться на завершальній стадії.

Про це заявив генеральний конструктор-генеральний директор ДержККБ «Луч» Олег Коростельов у рамках програми Security Talks із Валентином Бадраком.

За інформацією редакції ОПК, до складу комплексу управління вогнем 524Р входить оптико-електронний модуль для виявлення цілі і наведення на ціль ракети ПМ-ЛКТ, ракети РК-2В та інші прилади. Крім того, повідомляється, що єдиним виробом іноземного виробництва в цьому комплексі є тепловізійна камера.

«Мотор Січ» та КБ «Луч» з іншими суміжниками (основними суміжниками стали приватна компанія «Рамзай» і Черкаське державне підприємство НПК «Фотоприлад». Ще одним суміжниками став «Ізюмський приладобудівний завод» — ред.) робить цей проект за власні оборотні кошти. Зараз робота в принципі закінчується, але ми вважаємо, що в  її необхідно організувати і для Мі-24 як справжнього бойового вертольота. Тим більше, тут ми збільшуємо дальність до 10 км.

На думку А. Коростельова, такий проект може бути спокійно виконаний українськими підприємствами. Крім того, проект буде затребуваний як в Україні, так і за кордоном, оскільки дуже багато гелікоптерів Мі-24, Мі-17 та Мі-8 знаходяться за кордоном.

«Ми робимо усе за свої оборотні кошти. Міноборони бере участь, контролює, але не фінансує цей проект. Ми розраховуємо, що поставимо цю систему на озброєння у першому-другому кварталі 2022 року», — підсумував він.

Поделиться публикацией