ПРОДУКЦІЯ ДП «ЛУЦЬКИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД «МОТОР» КОНКУРУЄ НА РІВНИХ З НАЙКРАЩИМИ ЗАВОДАМИ СВІТУ – Д. ШМИГАЛЬ

В рамках робочої поїздки на Волинь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

Про це 29 жовтня ц.р. повідомили в прес-службі держконцерну.

Завод «Мотор» забезпечує Повітряні сили Збройних сил України відремонтованими двигунами до низки бойових літаків. І є лідером серед підприємств України з ремонту авіаційних двигунів 3-го і 4-го поколінь.

«Продукція заводу конкурує на рівних з найкращими заводами світу. Це гарний приклад, коли ОПК рухає економічний розвиток країни», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має відроджувати авіабудівництво, аби такі підприємства могли більше працювати на внутрішній ринок.

«Минулого року ми актуалізували Стратегію відродження авіабудівництва в Україні. У проекті бюджету, який Уряд подав на наступний рік, на авіабудівну галузь заплановано 2 млрд грн. Це і проведення досліджень, і нові розробки, і модернізація літаків», — зауважив Денис Шмигаль.

На сьогодні завод налічує понад тисячу штатних працівників із середнім рівнем зарплати у 18,5 тисяч грн. Виробнича база оновлена приблизно на 50%: так, цьогоріч закуплений новий американський станок, є швейцарське, німецьке обладнання.

«Підприємство, попри прибутковість, завантажено замовленнями не на повну потужність. Це підтверджують і виробничи показники. Цьогоріч «Мотор» виконав капремонт та передав вітчизняному замовнику 18 авіадвигунів. Наразі працює над іноземним замовленням. При цьому завод готовий додатково взяти на ремонт 8 авіадвигунів типу РД-33, АЛ-31Ф», — відзначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Також команда Концерну презентувала Главі Уряду хід реформи державного ОПК та подальші кроки з перетворення.

Поделиться публикацией