ПРОГРЕСУ ЩОДО ПОВЕРНЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ КАТЕРІВ НЕМАЄ – ЗАГОРОДНЮК

Прогресу в переговорах щодо повернення українських катерів «Нікополь», «Бердянськ» та буксира «Яни Капу», які РФ захопила в Керченській протоці минулого року, поки що немає, заявив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю «BBC News Україна». Загороднюк також розповів про повернення з анексованого Криму української військової техніки.

«Технічно так (ведуться переговори – ред.), але я не можу сказати, що я бачу якийсь прогрес в цьому», — зазначив Загороднюк.

Під час інтерв’ю Загороднюку нагадали, що раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, нібито РФ готова передати всю техніку, але вона, за його словами, у «жалюгідному» стані. На питання, чи потрібні Україні кораблі техніка та озброєння, які лишилися в Криму після російської анексії у 2014 році, міністр оборони відповів, що «в нашій стратегії ми не розраховуємо на такий сценарій».

Про процедури щодо повернення українських кораблів вже говорив адвокат Микола Полозов, який захищає українських моряків — членів екіпажу захоплених Росією кораблів.

У свою чергу радник секретаря Ради національної безпеки і оборони Борис Бабін заявив про те, що Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права до тих пір, поки не поверне Україні катера «Нікополь» і «Бердянськ», а також буксир «Яни Капу».

Поделиться публикацией