ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО АУДИТУ – ВАЖЛИВИЙ ЕТАП РЕФОРМУВАННЯ «УКРОБОРОНПРОМУ»

Проведення міжнародного аудиту ДК «Укроборонпром» допоможе Наглядовій раді виконати своє зобов’язання та підняти концерн до світових стандартів управління. Таку інформацію повідомили на офіційному сайті держконцерну 20 червня ц.р з посиланням на співголову Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) Володимира Огризко на спільній прес-конференції із головою Наглядової ради  ДК»Укроборонпром» Михайлом Згуровським.

Представник НАКО висловив переконання, що аудит поверне довіру суспільства, інвесторів та міжнародних партнерів до концерну, а відтак стане важливим кроком у реформуванні концерну.

За словами Михайла Згуровського, на сьогодні розблоковано процес проведення міжнародного аудиту та формування відповідних тендерних процедур.

Зазначимо, що НАКО надав рекомендації Наглядовій раді ДК «Укроборонпром» щодо аспектів, які необхідно включити до тендеру. Відповідні пропозиції переглянуті Наглядовою радою та тендерним комітетом концерну.

Тож тендерна документація містить три частини: стратегічний консалтинг, оцінка корпоративного управління, юридичний огляд, діагностика та  незалежний фінансовий аудит.

Наразі відбуваються тендерні процедури з урахуванням цих змін. Дедлайн для подачі заявок продовжили з 18-го червня до 28-го вересня. Це дозволить залучити до тендера більшу кількість аудиторських компаній.

Голова Наглядової ради ДК «Укроборонпром» відзначив наявні позитивні зрушення у процесі реформування. Так, створюються кластери, які об’єднають підприємства концерну та дозволять  вирішувати складніші та комплексні питання.  Йдеться про авіаційний, бронетанковий, суднобудівний, радіолокаційний і кластер точного озброєння.

Натомість у НАКО відзначають важливість що створення Наглядової ради  ДК «Укроборонпром» – це ключовий крок на шляху до ефективного управління концерном.

 

Поделиться публикацией