ПРИ ПЕРЕОСНАЩЕННІ ЗСУ НОВИМИ ЗАСОБАМИ ЗВ’ЯЗКУ НЕОБХІДНО ОПАНУВАТИ КЛЮЧОВІ КОМПОНЕНТИ ТЕХНОГІЙ — ЕКСПЕРТ

Незалежно від того хто буде постачальником нових засобів зв’язку для Збройних сил України (ЗСУ) найскладнішим виявляється опанування ключових компонентів технологій, які ми хочемо мати у своєму війську. Про це під час круглого столу Ліги оборонних підприємств України заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, додавши, що у цій царині є потреба залучення вітчизняних приватних компаній.

«Коли ми знайомилися з тими чи іншими радіостанціями, які пропонувалися українській стороні ізраїльськими та турецькими виробниками, виявилося, що радіостанція  це — надзвичайно потужний комп’ютер, і коли ми говоримо про те намір збирати у себе такі радіостанції, то виникає надзвичайно цікаве питання, що де-факто ми будемо збирати «залізо», — зазначив військовий експерт.

Згурець наголосив, що коли ми говоримо намір отримати мати ноу-хау, то навіть якщо нам будуть передавати певні технології, то надзвичайно важко знайти в Україні державні підприємства, які спроможні опанувати ті технології, які нам готові постачати.

На думку члена Правління Ліги оборонних підприємств України, питання створення структур, які спроможні взяти  на себе можливість забезпечити використання цих ноу-хау є надзвичайно важливим на поточному етапі. Експерт додав, що під час ознайомлення з виробниками різних компаній стала зрозумілою необхідність «шукати можливості об’єднання державних та приватних структур».

За переконанням Згурця, важливо створити структури, які спроможні взяти роботу з інтеграції технологій, оскільки де-факто купивши турецькі радіостанції чи будь-які інші, Україна насправді не створює підвалини для перспективного розвитку, а лише вирішує тактичну проблему сьогоднішнього дня.

Отже, зробив висновок експерт, завтра, не маючи реально працюючих КБ ми насправді залишаємося без серйозного підґрунтя.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express також зазначив, що ще один з напрямків, який Ліга намагається порушувати в межах зустрічей із представниками закордонних компаній, це пошук варіантів співпраці саме з приватними структурами України.

Поделиться публикацией
-->