ПРИЧИНА СМЕРТЕЛЬНОГО ВИБУХУ МІНОМЕТУ НА РІВНЕНСЬКОМУ ПОЛІГОНІ – ПОДВІЙНЕ ЗАРЯДЖАННЯ — МІНОБОРОНИ

Причиною вибуху міномета «Молот» на Рівненському військовому полігоні стало подвійне заряджання, повідомив заступник міністра оборони України Ігор Павловський 11 липня на засіданні парламентського Комітету з національної безпеки і оборони. Унаслідок вибуху загинули троє військовослужбовців Збройних сил України, ще дев’ятеро бійців дістали  поранення.

 

«Під час проведення слідчого експерименту було з’ясовано, що трагічний випадок стався внаслідок подвійного заряджання міномета під час проведення стрільб. При цьому встановлено, що вся зброя і боєприпаси були в технічно справному стані на час проведення стрільб», — зазначив Павловський.

 

Заступник очільника оборонного відомства розповів про те, що загалом слідчі провели експерименти з чотирма мінометами «Молот». Їхні результати передали до Інституту судових експертиз для остаточного визначення причини вибуху.

 

У засіданні комітету також мали брати участь представники Генерального штабу Збройних сил України і головний військовий прокурор Анатолій Матіос, проте вони не з’явились.

 

«Я сподіваюся, що верховний головнокомандувач прийме дисциплінарні міри щодо цих осіб», — зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

 

Нагадаємо, вранці 6 липня на території Рівненського загальновійськового полігону під час навчань вибухнув міномет М120-15 «Молот». Унаслідок події загинули троє військовослужбовців, ще дев’ятеро дістали поранення. Основною версією загибелі військовослужбовців є порушення заходів безпеки, заявили у Міністерстві оборони України.

 

Відкрито провадження за ч. 3 статті 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих).

Поделиться публикацией