ПРИЙНЯТО РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЩОДО ПЕРЕДАЧІ ДП «УКРНДІСПЕЦСТАЛЬ» ДО СФЕРИ УПРАВЛІННЯ МІНСТРАТЕГПРОМУ

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження № 1231-р «Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства «Український науково-дослідний інститут спеціальних сталей, сплавів та феросплавів» до сфери управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України».

Про це 13 жовтня ц.р. повідомили на офіційній сторінці Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

На базі ДП «УкрНДІспецсталь» планується створити Центр сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства.

Центр здійснюватиме сертифікацію та оцінку відповідності вимогам технічних регламентів продукції вітчизняних підприємств стратегічних галузей промисловості. Його поява стане запорукою успішного та безпечного ведення бізнесу, виходу на зовнішні ринки. Створення Центру зменшить часові та матеріальні затрати вітчизняних підприємств, адже раніше сертифікацію доводилося робити за кордоном.

ДП «УкрНДІспецсталь» обрано для створення Центру, враховуючи наявність матеріальної та науково-технічної бази, 55-річний досвід діяльності у відповідній сфері; вигідне географічне місцезнаходження – в центрі найкрупнішого промислового регіону України, налагоджене дослідно-промислове виробництво металургійної продукції спеціального призначення.

Робота Центру має сприяти збільшенню експорту конкурентоспроможної, сертифікованої за міжнародними стандартами металопродукції зі спеціальних сталей і сплавів, а також виготовлених з них виробів, імпортозаміщенню відповідних видів продукції, насамперед для потреб оборонно-промислового комплексу.

Поделиться публикацией