ПРИЗОВ В АРМІЮ МОЖУТЬ СКОРОТИТИ — НАРДЕП

Скасування обов’язкового призову в армію дозволить Україні створити професійні Збройні сили за стандартами НАТО.

Таку інформацію повідомив портал DT,UA посилаючись на заяву народного депутата від партії  «Слуга народу», представниці Кабінету міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук в ефірі «Обозреватель TV».

 

«Маємо стратегічну мету – перехід на професійну армію за стандартами НАТО. Ми повинні до неї прагнути. Це вже багато років обговорюється в суспільстві і на політичному рівні, хто є ефективніше на полі бою – професійний військовий або 18-річний юнак-призовник, якого призвали після школи і відправили воювати», — повідомляє депутатка.

 

За її словами, скорочення призову в армію має бути пов’язане з професіоналізацією Збройних Сил.

 

«Якщо ми говоримо про професійну армію, то чисельність повинна зменшуватися. Люди повинні виконувати інші обов’язки. Є військово-облікові спеціальності, їх сьогодні треба міняти, тому що ми живемо за лекалами Радянського Союзу. Ми зараз повинні зробити так, щоб уберегти життя військовослужбовців і перемагати на полі бою… Професійна армія не буде більшою. Для цього не буде потреби, тому що воюють зараз бойовими дронами, айті-технологіями. Намагаються зробити все, щоб зберегти життя і здоров’я солдата», – переконує Верещук.

 

Поделиться публикацией