ПРИВАТНИКИ ЧЕХІЇ БЕЗКОШТОВНО ПОСТАЧАЮТЬ УКРАЇНІ СУЧАСНІ НРК

Чеська компанія Isolit-Bravo повідомила про постачання Україні транспортних засобів UGV Trail-Blazer з дистанційним керуванням.

Про це повідомили ЗМІ Чехії.

Машини з вантажопідйомністю до 350 кг призначені для евакуації поранених, транспортування боєприпасів та інших матеріалів на полі бою.

На даний момент компанією безкоштовно поставлено 8 машин в 1-у окрему танкову бригаду «Сіверія» ЗСУ, ще чотири очікуються до постачання.

Trail-Blazer передаються в підрозділи напряму для уникнення бюрократії та можливих затримок. Вони використовуються воїнами 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.

За словами розробника безпілотної платформи Філіпа Халупніка, дистанційно керований безпілотник ідеально підходить для допомоги солдатам. Завдяки електродвигуну та потужній батареї дрон здатна забезпечити автономну роботу до 8 годин і запас ходу до 32 км. Він має максимальна швидкість руху у 4-8 км/год. Вона керується оператором з пульту управління в радіусі 1 кілометру. Безпілотник безшумний та має мінімальну теплову сигнатуру.

Як зазначається, компанія та її власник Квідо Штепанек ще з 2014 року активно допомагає українській армії. Штепанек відправив в Україну кілька колон вантажівок із гуманітарною допомогою. На потужностях підприємства працюють десятки українців, частина з яких була прийнята після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Компанія також розробляє інші версії – меншу, яку незабаром відправлять в Україну, та ще одну, броньовану, з пристроєм розмінування на гусеничних мінах.

Поделиться публикацией