ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ДЖОНСОН ПЛАНУЄ НАДАТИ УКРАЇНІ ЗБРОЮ ДЛЯ ЗАХИСТУ ОДЕСИ ВІД РОСІЙСЬКИХ КОРАБЛІВ — THE TIMES

Прем’єр-міністр Великої Британії Джонсон планує надати Україні зброю для захисту Одеси від російських кораблів — The Times

Прем’єр-міністр Великої Британії має намір допомогти Україні і поставити їй зброю, яка дасть змогу Києву відбити атаки росіян з моря, зокрема, на Одесу, повідомляє видання повідомляє видання The Times з посиланням на свої джерела.

«Велика Британія наполягає на озброєнні України протикорабельними ракетами для потоплення російських військових кораблів і звільнення прибережних міст, що зазнають обстрілу з моря, що є частиною «перемикання передач» в підході Заходу», — йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що напередодні Джонсон сказав міністрам, що він хоче поставити Україні протикорабельну зброю, щоб запобігти наступу росіян на Одесу, так само, як британські протитанкові ракети були використані, щоб зупинити наступ окупантів на Київ.

«Українці просять надати їм летальну допомогу на Чорному морі. У нас, ймовірно, найбільш зрілі стосунки з українцями з усіх. У нас є живий список того, що їм потрібно, і ми намагаємося задовольнити його в міру можливості. Прем’єр-міністр має намір допомогти Україні захистити себе, і він буде підтримувати цю потребу», — повідомило журналістам видання одне з джерел в британському уряді.

Поделиться публикацией