ПРЕЗИДЕНТ ФРАНЦІЇ ПООБІЦЯВ УКРАЇНІ ЧЕРГОВІ САУ CAESAR, РАДАРИ ТА СИСТЕМИ ППО

Найближчими тижнями Франція поставить в Україну радари та системи протиповітряної оборони, зокрема, щоб допомогти Україні протидіяти атакам безпілотників і ракет, а також САУ Caesar. Таку заяву у середу на французькому телебаченні зробив президент Франції Еммануель Макрон, підтвердивши це потім у своєму Twitter.

«Гармати “Цезар” для ведення контрнаступу, радари, системи та ракети для захисту від атак з повітря, бронетехніка, навчання: ми продовжуватимемо підтримувати український опір і посилюватимемо нашу військову допомогу», – написав Макрон.

Ні у своєму дописі у Twitter, в інтерв’ю телеканалу France 2, Макрон не надав подробиць щодо того, який тип зенітних ракет або скільки їх буде поставлено.

Як зазначає Reuters, на таке рішення вплинула чергова хвиля ракетних атак на українські міста. Після цього українська влада попросила більше ППО і це дало результат, бо, наприклад, Франція раніше не бажала цього робити.

«Це нова фаза бомбардування з землі, моря, повітря та безпілотників проти основної інфраструктури та цивільного населення», – цитує видання Макрона, який також додав, що радари та протиповітряні ракети будуть доставлені найближчими тижнями.

Джерело Reuters, обізнане з цим питанням, повідомило, що Париж надасть Україні Crotale, протиповітряні ракети малої дальності, які використовуються для перехоплення низьколітаючих ракет і літаків.

Макрон також зазначив: вірить у те, що в якийсь момент відбудеться врегулювання між Україною та Росією, але це має бути на умовах Києва.

«Ми готуємося провести зиму в цьому контексті війни», – сказав Макрон, додавши, що продовжить спілкуватися з президентом Росії Володимиром Путіним, коли це буде необхідно.

Поделиться публикацией