ПРЕЗИДЕНТ: ПЕРЕХІД НА СТАНДАРТИ НАТО, РЕФОРМИ, МОДЕРНІЗАЦІЯ, ПЕРЕОЗБРОЄННЯ — ЦЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ ТА СЕКТОРУ ОБОРОНИ І БЕЗПЕКИ

Президент Петро Порошенко у переддень 27-ї річниці Незалежності України зазначив, що українські захисники, не шкодуючи власного життя, стоять на захисті територіальної цілісності і незалежності нашої держави. «Дуже важливо, що цінності, які вони захищають — це цінності європейські. Цінності свободи для країни і всіх українців. На сторожі не тільки національної, але й регіональної, континентальної, європейської безпеки», — сказав Петро Порошенко на відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань «Міць нової армії».

 

Глава держави підкреслив: «Високий патріотичний дух, честь і гідність, професіоналізм, мужність та готовність до самопожертви — ось головні риси сучасного покоління українських воїнів».

 

За словами П. Порошенка, агресор добре і цілеспрямовано підготувався до загарбницьких дій: «Свою армію зміцнював, а нашу через агентуру в українській владі — руйнував».

 

«Тим не менш, сконцентрувавши всі наявні на той момент ресурси, завдяки мужності воїнів і потужному волонтерському руху, завдяки добровольцям — ми зупинили агресора. А надалі армія, яка відновила боєздатність, набула унікального бойового досвіду, наростила оперативні спроможності, покращила технічну оснащеність», — також зазначив президент.

 

Він наголосив, що за стислий час відбулися глибокі зміни в системі підготовки та в матеріально-технічному забезпеченні особового складу нашої армії, наших Збройних Сил. «Влітку 2014 року чимало часу приходилося витрачати на питання одягу. Бо не було на складах форми, воїни були роздягнуті. Не було медичного забезпечення, речового забезпечення, харчового забезпечення. Тоді все покладалося на плечі волонтерського руху. Не було пального, не було аптечок. Їжу шукати, щоб нагодувати захисників», — також нагадав він.

 

«І сьогодні клопоти зовсім іншого порядку. Це ті завдання, які я ставлю перед Збройними Силами, перед сектором оборони і безпеки — це перехід на стандарти НАТО, реформи, модернізація, переозброєння тощо», — підкреслив П. Порошенко.

 

За його словами, шість хвиль мобілізації, добровольчий рух, контрактна служба та потужний мобілізаційний резерв перетворили Збройні Сили України у справжню народну армію. «Сьогодні завдяки спільним зусиллям держави, військових, суспільства маємо зовсім іншу за якістю армію і зовсім іншого за якістю воїна. Це — навчений, забезпечений та з твердою вірою в перемогу і твердою любов’ю до Батьківщини військовослужбовець», — переконаний Президент.

Водночас він зауважив, що у будь-якій війні перемагає не лише людська воля, а й сучасна військова техніка, помножена на високопрофесійні знання особового складу. «Планові надходження нових і модернізованих зразків озброєння, нової військової техніки значно розширили бойові спроможності Збройних Сил», — зазначив президент.

Поделиться публикацией