ПРЕДСТАВНИК УКРОБОРОНПРОМУ РОЗПОВІВ ПРО РИЗИКИ ПРОВЕДЕННЯ ТРАНСФОРМАЦІЇ ДЕРЖПІДПРИЄМСТВ КОНЦЕРНУ В РАМКАХ ЗАКОНУ №3822

Зміст закону № «3822» Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» програв.  Наразі готується постанова уряду щодо початку трансформації підприємств ОПК у акціонерні товариства.

Про це ІА «ОПК» на умовах анонімності повідомив один з директорів потужного підприємства ДК «Укроборонпром».

«Директори Укроборонпрому – у шоці. Трансформація має тривати 4 — 5 місяців. Протягом цього часу підприємства будуть у стані ліквідації, що буде організоване у досить дивний спосіб. А саме, директори на період трансформації втрачають статус керівника підприємства та діятимуть на підставі довіреності, наданою спеціальною комісією. До речі, особливо цікава історія з регіональними підприємствами, бо комісія, зрозуміло, перебуватиме у Києві. Під час цієї трансформації директор позбавляється права не тільки приймати або звільняти з роботи, але й цілої низки функцій, без яких підприємство буде паралізоване», — пояснив він.

«Ми не матимемо права підписувати технологічну документацію та вести переговори з зовнішньоекономічної діяльності, бо які можуть бути переговори потенційного іноземного замовника з «довіреною особою»? Але головне, ми не зможемо підписувати режимні секретні документи, зокрема, про допуск осіб підприємства до документів, що містять державну таємницю. Таких документів щодня я підписую десятки, то ж це велика проблема. Нарешті, під час відвантаження техніки замовнику хто буде підписувати документи? Я, навіть, не уявляю, як це відбуватиметься – там йдеться про десятки років гарантії, серед іншого. То ж, коли ми розробляли закон №3822, гадали щось одне, а нині бачимо щось інше». – так прокоментував автору ситуацію у вітчизняному ОПК директор одного з підприємств.

Поделиться публикацией